Wat is een webseminar? Wij leggen het uit!

Door de coronacrisis kunnen veel evenementen en zakelijke bijeenkomsten helaas geen doorgang vinden. Terwijl u voorheen op zoek ging naar een geschikte locatie om uw zakenrelaties in grote getalen te kunnen ontvangen, is het tegenwoordig zaak om na te denken over een alternatieve manier van samenkomen. Misschien kiest u ervoor om een aantal relaties met inachtneming van de coronamaatregelen toch bij elkaar te brengen, of zorgt u voor een vervangend online evenement. Hoewel de online omgeving zich misschien niet direct lijkt te lenen voor een groot event, zoals bijvoorbeeld een seminar, liggen hier juist mogelijkheden. Wij leggen u graag uit wat een webseminar is en hoe u dit het beste kunt organiseren.

Wat is een webseminar en welke activiteiten horen erbij?

Een webseminar is, kort gezegd, de online versie van uw seminar. Bij een seminar op locatie worden vaak veel gasten uit alle windstreken (vaak zelfs vanuit het buitenland) ontvangen. Een seminar organiseren zoals u dit gewend bent, is tijdens de coronacrisis een onmogelijke opgave. Een online evenement of webseminar kan hier uitkomst bieden. Vrijwel alle activiteiten van uw seminar kunnen met een beetje creativiteit online hun doorgang vinden. Het eenvoudigst is het omzetten van lezingen en presentaties naar de online omgeving, maar ook brainstormsessies, workshops en productpresentaties kunnen in aangepaste vorm vaak via een online verbinden worden aangeboden. In plaats van een vergaderruimte te huren, creëert u nu een online omgeving. Omdat het belang van veel deelnemers aan uw seminar naamsbekendheid zal zijn, kunt u er zelfs voor kiezen om ruimte te bieden voor marketing. Het aanbieden van gesponsorde merchandise kunt u op ludieke wijze door laten gaan door een verrassingspakket samen te stellen en dit op te sturen naar alle deelnemers die zich voor het webseminar hebben ingeschreven.

Een succesvolle webseminar organiseren kan alleen met de juiste apparatuur

De grootste uitdaging ligt waarschijnlijk bij het creëren van een veilige en goed werkende online omgeving. Omdat aan uw webseminar veel zakenrelaties uit verschillende landen zullen deelnemen, is het zaak om de verbinding goed op orde te hebben. Dit doet u doormiddel van de juiste audiovisuele apparatuur en hightech hulpmiddelen.
Heeft u zelf niet de beschikking over deze apparatuur of een team van technici die dit voor u kan regelen? Schakel hiervoor dan altijd een professionele partner in. Zo voorkomt u dat uw webseminar een flop wordt.

Silverdome heeft ervaring bij de organisatie van seminars op locatie waarin in verschillende ruimten informatieoverdracht plaatsvindt. Wij helpen u dan ook graag om uw event te organiseren. U kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.