Iedere vrijdagavond van 18.00 – 23.00 uur Rollerskate Disco!

Zo organiseer je een effectieve heidag

Pagina delen:

Wanneer je een leidinggevende functie hebt of evenementen coördineert, ben je wellicht al bekend met het begrip ‘heidag’. Een heidag is bedoeld om met een groep collega’s tot nieuwe plannen, ideeën, inzichten of oplossingen te komen die de organisatie weer naar een hoger plan kunnen tillen. Voor ieder bedrijf dus waardevol om eens in de zoveel tijd te organiseren! Een heidag vindt traditioneel plaats op een externe locatie, dus niet in het bedrijf zelf, zodat er voldoende rust, inspiratie en ruimte is voor iedereen. In dit artikel nemen we je mee in de organisatie van een effectieve heidag. Wat komt daar allemaal bij kijken?

Zorg voor een duidelijk doel

Een heidag is stuurloos wanneer er geen duidelijk doel wordt vastgesteld. Om een effectieve heidag te organiseren, is het belangrijk dat alle deelnemers weten wat het doel is van de heidag en op welke manier dat doel wordt bereikt. Wat gaat de vergadering opleveren? In welke vorm wordt er naar dit doel toegewerkt? Als dit duidelijk is, kunnen deelnemers zich erop voorbereiden en wordt er op de dag zelf meer bereikt. Zorg dus dat je de kaders van de heidag goed communiceert.

Ontspanning

Het zit al in de naam, maar heidagen zijn geen korte bijeenkomsten. Met je team ben je de hele dag aan het werk en niemand is gemaakt om 8 uur lang aan een stuk te vergaderen. Ontspanning tijdens de heidag is dus heel erg belangrijk. Dit komt in de vorm van voldoende pauzemomenten, een lekkere lunch en een goed koffiemoment. Ook beweging en voldoende frisse lucht zijn belangrijk om er even uit te kunnen en daarna weer fris verder te gaan. Door ontspanning in te plannen is er voldoende afleiding, waardoor alle collega’s zich kunnen concentreren als dat moet.

Een afwisselende activiteit

Heidagen zijn niet alleen goed voor de toekomst van het bedrijf, maar ook voor de binding tussen collega’s onderling. Het is een uitstekend moment voor verschillende teambuilding activiteiten zoals een sportieve wedstrijd, pub quiz of coaching sessie. Belangrijk hierbij is om goed na te denken over wat het team nodig heeft en wat voor teamleden je hebt. Niet iedereen wordt enthousiast van een sportieve activiteit bijvoorbeeld. De dag moet een duidelijk resultaat hebben en daarvoor is het belangrijk dat iedereen deel kan nemen.

Sluit af met een duidelijk plan

Je kan ervoor kiezen om de heidag af te sluiten met een gezamenlijk moment waarop alle afspraken en plannen nog eenmaal duidelijk worden gepresenteerd. Denk bijvoorbeeld na over een duidelijke rolverdeling en planning van de plannen die er op de dag zelf zijn gemaakt. Hoe concreter, hoe beter. Zo weet het team direct wat het resultaat van de dag was en gaat dit ook niet verloren, maar gaan jullie er samen direct mee aan de slag. Een goede afsluiter voor een mooi resultaat!

Ben je op zoek naar een goede locatie voor de heidag van jouw team, of wil je meer informatie over hoe je een heidag organiseert? Neem vooral contact met ons op. Wij helpen je graag!

NIEUW! Nordisc Parcours. Trek er tussen de vergadersessie en de lunch actief op uit

Wil je je workshop combineren met een lekker buffet of een lunch? Bekijk hier alle mogelijkheden van onze horeca 

Wij staan klaar om jullie te helpen

Heb je vragen?

Wij helpen je graag aan het juiste antwoord

Parkeren is geen probleem bij SilverDome Zoetermeer. Ons gratis parkeerterrein biedt plaats aan ruim 700 auto’s. Op een paar minuten loopafstand kun je ook terecht om te parkeren.

Op loopafstand van SilverDome kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Randstadrail halte van Tuyllpark is het dichtstbijzijnde station. Kijk voor dienstregelingen en voor een vervoersadvies op de websites van de Nederlandse Spoorwegen: www.ns.nl en de algemene openbaar vervoer site: www.9292ov.nl

Voor verloren voorwerpen kun je op werkdagen met onze receptie bellen: 079-330 50 00. Je kunt ook een email sturen: info@silverdome.nl
Tijdens het ijsseizoen hanteren we een gevonden voorwerpenbak bij ingang Noord. Rondom evenementen zullen we  u doorverwijzen naar de organisator van het evenement.

SilverDome is toegankelijk voor minder validen. Er is op de begane grond een invalidentoilet beschikbaar.

Indien je in een rolstoel naar een evenement komt, kan je zonder problemen naar de zaal vanuit de hoofdentree. Zowel de hoofdentree als de zaal zijn gelegen op de begane grond. Informeer altijd bij de organisator van het evenement naar de faciliteiten voor minder validen. 

SilverDome verhuurt zijn locatie veelal aan externe organisatoren. Alleen door de organisator / promotor officieel aan SilverDome bevestigde evenementen worden op de website vermeld. Het gebeurt wel eens dat de organisator/artiest zich het recht voorbehoudt om de aankondiging van een concert als eerste op zijn of haar eigen site aan te kondigen. Blijf dus de website controleren om te kijken via welke officiële kaartverkoper je kaarten kunt kopen en wanneer de kaartvoorverkoop start

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Bekijk onze nieuwsartikelen voor tips en inspiratie:

OranjeDome: Familie Festival!

OranjeDome: Familie Festival!

OranjeDome is hét ultieme Family Event waar sport en gezelligheid samenkomen! Ter ere van de eerste EK-wedstrijd en als eerbetoon aan…
Friday Fun: Rollerskate het weekend in!

Friday Fun: Rollerskate het weekend in!

Friday Fun: Rollerskate het weekend in! We gaan iets nieuws doen in SilverDome….Op vrijdagavond openen we de deuren van onze…
Rico's Spring Spektakel 2024!

Rico's Spring Spektakel 2024!

Het is weer zover, dit jaar hebben we maar liefst 12 dagen springplezier! Van 29 april t/m 10 mei toveren…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties