Iedere vrijdagavond van 17.00 – 22.00 uur Rollerskate Disco!

De voordelen voor teambuilding op een rij

Pagina delen:

Teambuilding is niet meer weg te denken uit onze huidige werkcultuur. Teams uit alle sectoren zijn tegenwoordig bezig met teambuilding. Maar waarom is teambuilding belangrijk? Dat komt omdat de werknemers in een organisatie essentieel zijn voor het goed laten lopen van de werkzaamheden binnen het bedrijf. Zonder hen kunnen er immers geen doelen worden bereikt. Teambuilding kan je medewerkers inspireren, motiveren en aan je verbinden voor de lange termijn. De aankomende kerstperiode is uitstekend om een teambuilding activiteit te organiseren voor jouw team. In dit artikel delen we graag alle voordelen die aan teambuilding zitten!

 

1. Optimisme en creativiteit

Het is niet voor niets een populair gezegde: ‘teamwork makes the dream work’! Met teambuilding bevordert de positieve sfeer binnen een team. Optimisme en enthousiasme zorgen ervoor dat een team samen sterker staat en bereid is bepaalde doelen te behalen. Daarnaast stimuleert teambuilding de creativiteit van het team. Bij teambuilding wordt vaak gevraagd om out of the box te denken, en dat neemt het team mee in de dagelijkse werkzaamheden. Een goede reden waarom teambuilding zo belangrijk is.

2. Communiceer beter met goede teambuilding

Communiceren met elkaar op de juiste manier is enorm belangrijk binnen een team. Binnen een team werken collega’s veel met elkaar samen, en wanneer er misverstanden ontstaan zorgt dat voor vertraging en minder productiviteit. Door teambuildingsactiviteiten met elkaar te ondernemen ervaart een groep hoe ze het beste verbaal of non-verbaal kunnen communiceren met elkaar. En daar ervaar je weer positieve gevolgen van op de werkvloer!

3. Teambuilding voordeel: beter vertrouwen en goede verbondenheid

Een ander voordeel waarom teambuilding ingezet zou moeten worden, is dat teambuilding ook uitstekend is om vertrouwen en verbinding op te bouwen binnen de groep. Omdat je in een andere omgeving op een heel andere manier met elkaar samenwerkt, is er meer ruimte om gevoel en emotie te delen. Daardoor durft de groep elkaar meer te vertrouwen en creëer je in één keer meer openheid. Doordat je elkaar op een andere, meer open manier leert kennen en nieuwe dingen ervaart als groep, versterk je de band die er is binnen het team.

Teambuilding voorbeelden

Bij Silverdome zijn er een aantal verschillende activiteiten die je met jouw team kunt ondernemen. Zo zijn er diverse activiteiten die perfect passen bij het aankomende kerstseizoen en die je met jouw team onderneemt op het ijs. Denk bijvoorbeeld aan de  Ice Games, workshop ijssculpturen of ga voor een gezellige kerst pubquiz. Deze kan dan afgesloten worden met een gezellige kerstborrel op dezelfde locatie. Als dé perfecte locatie voor je bedrijfsuitje in Zoetermeer en omstreken zijn we de beste keuze voor een teambuildingsactiviteit die perfect bij jouw team past. Wij denken graag mee in de mogelijkheden! Neem vooral contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Wij staan klaar om jullie te helpen

Heb je vragen?

Wij helpen je graag aan het juiste antwoord

Parkeren is geen probleem bij SilverDome Zoetermeer. Ons gratis parkeerterrein biedt plaats aan ruim 700 auto’s. Op een paar minuten loopafstand kun je ook terecht om te parkeren.

Op loopafstand van SilverDome kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Randstadrail halte van Tuyllpark is het dichtstbijzijnde station. Kijk voor dienstregelingen en voor een vervoersadvies op de websites van de Nederlandse Spoorwegen: www.ns.nl en de algemene openbaar vervoer site: www.9292ov.nl

Voor verloren voorwerpen kun je op werkdagen met onze receptie bellen: 079-330 50 00. Je kunt ook een email sturen: info@silverdome.nl
Tijdens het ijsseizoen hanteren we een gevonden voorwerpenbak bij ingang Noord. Rondom evenementen zullen we  u doorverwijzen naar de organisator van het evenement.

SilverDome is toegankelijk voor minder validen. Er is op de begane grond een invalidentoilet beschikbaar.

Indien je in een rolstoel naar een evenement komt, kan je zonder problemen naar de zaal vanuit de hoofdentree. Zowel de hoofdentree als de zaal zijn gelegen op de begane grond. Informeer altijd bij de organisator van het evenement naar de faciliteiten voor minder validen. 

SilverDome verhuurt zijn locatie veelal aan externe organisatoren. Alleen door de organisator / promotor officieel aan SilverDome bevestigde evenementen worden op de website vermeld. Het gebeurt wel eens dat de organisator/artiest zich het recht voorbehoudt om de aankondiging van een concert als eerste op zijn of haar eigen site aan te kondigen. Blijf dus de website controleren om te kijken via welke officiële kaartverkoper je kaarten kunt kopen en wanneer de kaartvoorverkoop start

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Bekijk onze nieuwsartikelen voor tips en inspiratie:

Friday Fun: Rollerskate het weekend in!

Friday Fun: Rollerskate het weekend in!

Friday Fun: Rollerskate het weekend in! We gaan iets nieuws doen in SilverDome….Op vrijdagavond openen we de deuren van onze…
Rico's Spring Spektakel 2024!

Rico's Spring Spektakel 2024!

Het is weer zover, dit jaar hebben we maar liefst 12 dagen springplezier! Van 29 april t/m 10 mei toveren…
Succesvol een event organiseren: gids & tips

Succesvol een event organiseren: gids & tips

Het organiseren van een evenement, of het nu een zakelijke bijeenkomst, een sportevenement of een cultureel festijn is, vereist een…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties