IJshockey in SilverDome

IJshockey is vooral in Amerika en Canada enorm populair. Toch wint deze sport in ons land ook elk jaar aan populariteit. IJshockey wordt gezien als de snelste teamsport ter wereld en als speler heb je dan ook een goed reactievermogen nodig en moet je snel kunnen denken en handelen. IJshockey speel je uiteraard op ijs, in teams die beschikken over één goalie en vijf veldspelers. Er mag vrijwel voortdurend gewisseld worden. Ook dit zorgt ervoor dat het tempo van een wedstrijd ijshockey enorm hoog is.

IJshockey: een stoere contactsport

Wie al een beetje bekend is met ijshockey weet dat het er soms behoorlijk hard aan toe kan gaan. De spelers zijn dan wel goed beschermd met onder meer een helm, een toque en bodybeschermers, maar dat neemt niet weg dat er af en toe flinke duws worden uitgedeeld. De officiële term van zo’n duw is een bodycheck. Wie gaat ijshockeyen zal niet alleen beter worden in de sport, maar werkt tegelijkertijd ook aan zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Zeer leuke sport voor kinderen

Ook voor kinderen is ijshockey hartstikke leuk om te doen. Zij hebben plezier in deze spannende sport en ontwikkelen tegelijkertijd hun spierkracht, behendigheid en coördinatievermogen. Daarnaast leer je als kind hoe het is om in een team te functioneren en vergroot je je zelfrespect. Verder leer je ook alles over fairplay en respect; iets waar je de rest van je leven enorm veel plezier aan zult beleven.

Verenigingen voor ijshockey

Er zijn verschillende verenigingen binnen SilverDome actief op het gebied van ijshockey. Zo zijn er de Zoetermeer Panters en The Outlaws die allebei onze ijshockeybaan als thuishaven hebben.

Meer weten over de mogelijkheden van ijshockey bij SilverDome? Wil je gaan trainen of ben je op zoek naar een (nieuw) team? Neem dan contact met ons op voor aanvullende informatie.