Iedere vrijdagavond van 17.00 – 22.00 uur Rollerskate Disco!

Succesvol een event organiseren: gids & tips

Pagina delen:

Het organiseren van een evenement, of het nu een zakelijke bijeenkomst, een sportevenement of een cultureel festijn is, vereist een goede organisatie, planning en uitvoering. In deze blog bieden we een gedetailleerde gids met tips om je te ondersteunen bij het organiseren van een succesvol event.

Stappenplan voor het organiseren van een event

 1. Doel en doelgroep definiëren: Een heldere visie op wat je wilt bereiken met je event is essentieel. Vraag jezelf af: Wat is het hoofddoel? Wie wil ik bereiken? Dit helpt om de rest van je planning te sturen.
 2. Budgettering: Een realistisch budget is de ruggengraat van elk evenement. Overweeg alle mogelijke kostenposten, van locatiehuur tot catering en marketing.
 3. Locatiekeuze: De keuze van de locatie bepaalt grotendeels de sfeer van je event. Zoek naar een locatie die past bij je thema en doelgroep, zoals SilverDome, dat een breed scala aan mogelijkheden biedt.
 4. Programma ontwikkelen: Wat gaat er gebeuren tijdens je evenement? Plan activiteiten en entertainment die aansluiten bij je doel en doelgroep.

Tips voor het succesvol organiseren van een event

 1. Creativiteit is koning: Denk buiten de standaard paden voor een unieke ervaring.
 2. Technologie en tools: Efficiëntie is cruciaal. Maak gebruik van moderne event management tools om je planning en uitvoering te stroomlijnen.
 3. Duurzaamheid: Een groen evenement is niet alleen goed voor de planeet, maar ook steeds meer een verwachting van deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan inwisselbare bekers in plaats van plastic cups.
 4. Promotie: Effectieve marketing is essentieel. Maak gebruik van diverse kanalen zoals sociale media, email marketing, en lokale media.

Zelf Organiseren vs evenementenbureau: een afweging

Bij het organiseren van een event sta je voor een belangrijke keuze: zelf organiseren of een evenementenbureau inschakelen. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen die goed tegen elkaar afgewogen kunnen worden.

Zelf organiseren

Voordelen:

 • Volledige controle: Je hebt de touwtjes in handen en kunt het evenement exact naar jouw visie vormgeven.
 • Kostenbesparing: Zelf organiseren kan kostenefficiënter zijn, omdat je zelf beslist waar je geld aan uitgeeft.

Nadelen:

 • Tijdrovend: Het vergt veel tijd en inspanning om elk detail zelf te managen.
 • Expertise: Er is een risico op over het hoofd zien van belangrijke aspecten als je niet ervaren bent in eventmanagement.

Evenementenbureau

Voordelen:

 • Expertise en ervaring: Een bureau brengt professionele kennis en ervaring mee, wat kan leiden tot een soepeler en professioneler evenement.
 • Netwerk: Ze hebben vaak een uitgebreid netwerk aan leveranciers en locaties.
 • Ontzorging: Dankzij het inschakelen van een evenementenbureau kun jij zelf ontzorgt worden van een groot deel van de organisatie van het event. Zo bespaar je tijd en energie die je kan steken in het maken van de gastenlijst en dat soort zaken.

Nadelen:

 • Kosten: Het inschakelen van een bureau brengt extra kosten met zich mee.
 • Minder persoonlijke controle: Je moet een deel van de controle uit handen geven. Hierbij heb je wel nog steeds invloed op hoe jouw evenement wordt ingericht.

De keuze hangt af van factoren zoals budget, tijdsbestek, persoonlijke ervaring en de complexiteit van het evenement. Een zorgvuldige afweging van deze factoren helpt bij het maken van de juiste beslissing voor jouw specifieke event.

Evenement organiseren bij SilverDome

Het organiseren van een evenement vergt zorgvuldige planning en aandacht voor detail. Kun je wel wat hulp gebruiken of zoek jij nog een te gekke evenementenlocatie in de buurt van Zoetermeer? Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

Wij staan klaar om jullie te helpen

Heb je vragen?

Wij helpen je graag aan het juiste antwoord

Parkeren is geen probleem bij SilverDome Zoetermeer. Ons gratis parkeerterrein biedt plaats aan ruim 700 auto’s. Op een paar minuten loopafstand kun je ook terecht om te parkeren.

Op loopafstand van SilverDome kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Randstadrail halte van Tuyllpark is het dichtstbijzijnde station. Kijk voor dienstregelingen en voor een vervoersadvies op de websites van de Nederlandse Spoorwegen: www.ns.nl en de algemene openbaar vervoer site: www.9292ov.nl

Voor verloren voorwerpen kun je op werkdagen met onze receptie bellen: 079-330 50 00. Je kunt ook een email sturen: info@silverdome.nl
Tijdens het ijsseizoen hanteren we een gevonden voorwerpenbak bij ingang Noord. Rondom evenementen zullen we  u doorverwijzen naar de organisator van het evenement.

SilverDome is toegankelijk voor minder validen. Er is op de begane grond een invalidentoilet beschikbaar.

Indien je in een rolstoel naar een evenement komt, kan je zonder problemen naar de zaal vanuit de hoofdentree. Zowel de hoofdentree als de zaal zijn gelegen op de begane grond. Informeer altijd bij de organisator van het evenement naar de faciliteiten voor minder validen. 

SilverDome verhuurt zijn locatie veelal aan externe organisatoren. Alleen door de organisator / promotor officieel aan SilverDome bevestigde evenementen worden op de website vermeld. Het gebeurt wel eens dat de organisator/artiest zich het recht voorbehoudt om de aankondiging van een concert als eerste op zijn of haar eigen site aan te kondigen. Blijf dus de website controleren om te kijken via welke officiële kaartverkoper je kaarten kunt kopen en wanneer de kaartvoorverkoop start

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Bekijk onze nieuwsartikelen voor tips en inspiratie:

Friday Fun: Rollerskate het weekend in!

Friday Fun: Rollerskate het weekend in!

Friday Fun: Rollerskate het weekend in! We gaan iets nieuws doen in SilverDome….Op vrijdagavond openen we de deuren van onze…
Rico's Spring Spektakel 2024!

Rico's Spring Spektakel 2024!

Het is weer zover, dit jaar hebben we maar liefst 12 dagen springplezier! Van 29 april t/m 10 mei toveren…
Succesvol een event organiseren: gids & tips

Succesvol een event organiseren: gids & tips

Het organiseren van een evenement, of het nu een zakelijke bijeenkomst, een sportevenement of een cultureel festijn is, vereist een…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties