Succesvol een event organiseren: gids & tips

Pagina delen:

Het organiseren van een evenement, of het nu een zakelijke bijeenkomst, een sportevenement of een cultureel festijn is, vereist een goede organisatie, planning en uitvoering. In deze blog bieden we een gedetailleerde gids met tips om je te ondersteunen bij het organiseren van een succesvol event.

Stappenplan voor het organiseren van een event

  1. Een heldere visie op wat je wilt bereiken met je event is essentieel. Vraag jezelf af: Wat is het hoofddoel? Wie wil ik bereiken? Dit helpt om de rest van je planning te sturen.
  2. Een realistisch budget is de ruggengraat van elk evenement. Overweeg alle mogelijke kostenposten, van locatiehuur tot catering en marketing.
  3. De keuze van de locatie bepaalt grotendeels de sfeer van je event. Zoek naar een locatie die past bij je thema en doelgroep, zoals SilverDome, dat een breed scala aan mogelijkheden biedt.
  4. Wat gaat er gebeuren tijdens je evenement? Plan activiteiten en entertainment die aansluiten bij je doel en doelgroep.

 

Ontdek onze eventlocatie de Arena!

 

Oranje event EK in de SilverDome met oranje vlaggen en juichende voetbalsupporters in oranje shirts

Tips voor het succesvol organiseren van een event

  1. Denk buiten de standaard paden voor een unieke ervaring.
  2. Efficiëntie is cruciaal. Maak gebruik van moderne event management tools om je planning en uitvoering te stroomlijnen.
  3. Een groen evenement is niet alleen goed voor de planeet, maar ook steeds meer een verwachting van deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan inwisselbare bekers in plaats van plastic cups.
  4. Effectieve marketing is essentieel. Maak gebruik van diverse kanalen zoals sociale media, email marketing, en lokale media.

Ontdek evenementenlocatie SilverDome voor jouw volgende event.

Succesverhaal van een evenement bij SilverDome: Nationaal Gladheidbestrijdingscongres

Een recent voorbeeld van een succesvol evenement georganiseerd bij SilverDome is het Nationaal Gladheidsbestrijdingscongres. Dit congres, dat een grote belangstelling trok van professionals uit de sector, is een mooi voorbeeld van hoe SilverDome een veelzijdige locatie biedt voor verschillende soorten bijeenkomsten. Het evenement opende plenair in de Arena, waar de deelnemers samen konden komen voor de centrale sessies. Op de Oval was er ruimte om diverse demonstraties te geven met strooiwagens, wat direct de praktische kant van het congres benadrukt.

Daarnaast waren er meerdere deelsessies in de vergaderzalen, waar dieper werd ingegaan op specifieke onderwerpen binnen de gladheidsbestrijding. Wij boden hier de flexibiliteit om, indien gewenst, extra airspaces op de Oval te gebruiken voor break-out ruimtes. Deze ruimtes zijn uitgerust met moderne technologieën zoals Silent Disco koptelefoons, zodat er geen geluidsoverlast is van andere sessies. Dit zorgt voor een soepele en efficiënte organisatie van het congres, waarbij zowel grote als kleine groepen deelnemers optimaal werden bediend.

Zo is SilverDome een ideale eventlocatie voor zowel grote congressen als kleinere, gespecialiseerde sessies. Mocht je zelf een evenement willen organiseren, heb je bij SilverDome de ruimte en flexibiliteit om dit op maat in te richten!

gladheids congress parad 2

Zelf organiseren vs evenementenbureau: een afweging

Bij het organiseren van een event sta je voor een belangrijke keuze: zelf organiseren of een evenementenbureau inschakelen. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen die goed tegen elkaar afgewogen kunnen worden.

Zelf organiseren

Voordelen

  • Je hebt de touwtjes in handen en kunt het evenement exact naar jouw visie vormgeven.
  • Zelf een event organiseren kan kostenefficiënter zijn, omdat je zelf beslist waar je geld aan uitgeeft.

Nadelen

  • Het vergt veel tijd en inspanning om elk detail zelf te managen.
  • Er is een risico op over het hoofd zien van belangrijke aspecten als je niet ervaren bent in eventmanagement.

 

Event organiseren bij SilverDome ruimte Arena met sta tafels en kleurrijke ballonnen

Evenementenbureau

Voordelen

  • Een bureau brengt professionele kennis en ervaring mee, wat kan leiden tot een soepeler en professioneler georganiseerd evenement.
  • Ze hebben vaak een uitgebreid netwerk aan leveranciers en locaties.
  • Ontzorging: Dankzij het inschakelen van een evenementenbureau kun jij zelf ontzorgt worden van een groot deel van de organisatie van het event. Zo bespaar je tijd en energie die je kan steken in het maken van de gastenlijst en dat soort zaken.

Nadelen

  • Het inschakelen van een bureau brengt extra kosten met zich mee.
  • Je moet een deel van de controle uit handen geven. Hierbij heb je wel nog steeds invloed op hoe jouw evenement wordt ingericht.

De keuze hangt af van factoren zoals budget, tijdsbestek, persoonlijke ervaring en de complexiteit van het evenement. Een zorgvuldige afweging van deze factoren helpt bij het maken van de juiste beslissing voor jouw specifieke event.

Direct contact opnemen met SilverDome voor het organiseren van jouw evenement!

Foodtruck evenement beurs

Evenement organiseren bij SilverDome

Het organiseren van een evenement vergt zorgvuldige planning en aandacht voor detail. Kun je wel wat hulp gebruiken of zoek jij nog een te gekke evenementenlocatie in de buurt van Zoetermeer? Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

Wij staan klaar om jullie te helpen

Heb je vragen?

Wij helpen je graag aan het juiste antwoord

Parkeren is geen probleem bij SilverDome Zoetermeer. Ons gratis parkeerterrein biedt plaats aan ruim 700 auto’s. Op een paar minuten loopafstand kun je ook terecht om te parkeren.

Op loopafstand van SilverDome kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Randstadrail halte van Tuyllpark is het dichtstbijzijnde station. Kijk voor dienstregelingen en voor een vervoersadvies op de websites van de Nederlandse Spoorwegen: www.ns.nl en de algemene openbaar vervoer site: www.9292ov.nl

Voor verloren voorwerpen kun je op werkdagen met onze receptie bellen: 079-330 50 00. Je kunt ook een email sturen: info@silverdome.nl
Tijdens het ijsseizoen hanteren we een gevonden voorwerpenbak bij ingang Noord. Rondom evenementen zullen we  u doorverwijzen naar de organisator van het evenement.

SilverDome is toegankelijk voor minder validen. Er is op de begane grond een invalidentoilet beschikbaar.

Indien je in een rolstoel naar een evenement komt, kan je zonder problemen naar de zaal vanuit de hoofdentree. Zowel de hoofdentree als de zaal zijn gelegen op de begane grond. Informeer altijd bij de organisator van het evenement naar de faciliteiten voor minder validen. 

SilverDome verhuurt zijn locatie veelal aan externe organisatoren. Alleen door de organisator / promotor officieel aan SilverDome bevestigde evenementen worden op de website vermeld. Het gebeurt wel eens dat de organisator/artiest zich het recht voorbehoudt om de aankondiging van een concert als eerste op zijn of haar eigen site aan te kondigen. Blijf dus de website controleren om te kijken via welke officiële kaartverkoper je kaarten kunt kopen en wanneer de kaartvoorverkoop start

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Bekijk onze nieuwsartikelen voor tips en inspiratie:

Rico's Ijspret herfstvakantie

Rico's Ijspret herfstvakantie

Deze herfstvakantie verandert SilverDome in een winterparadijs met Rico’s Vakantie IJspret! Van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 2…
Geniet van het Discoschaatsen bij Silverdome!

Geniet van het Discoschaatsen bij Silverdome!

Geniet van het Discoschaatsen bij Silverdome! Eén keer in de maand (soms twee keer!) op zaterdagavond transformeert SilverDome tot een…
Rollerskate Disco

Rollerskate Disco

Rollerskate het weekend in! Zin in een actieve en gezellige start van je weekend? Trek je rollerskates aan en kom…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties