Zomerijs van start in SilverDome!

De ijsmeesters van SilverDome zijn afgelopen weken druk in de weer geweest met het gereedmaken van de ijsvloer voor het zomerijs. Na de curling ijsvloer is deze week ook de ijshockeybaan in gebruik genomen voor anderhalve maand Zomerijs.

Het opbouwen van de ijsvloer is ieder jaar weer een heel proces, waarbij duizenden liters water veranderen in ijs.  Ook dit jaar is de baan weer in zorgvuldig laag voor (water)laag opgebouwd door de ijsmeesters. De ijshockeyers hadden maandagochtend 14 augustus de eer om het ijs als eerste te betreden, waarna de kunstrijders en andere disciplines volgden.

Met het zomerijs biedt SilverDome verenigingen de mogelijkheid om zich in het pré-season voor te bereiden op de start van het nieuwe winterseizoen, dat medio oktober van start zal gaan. Er is zoals gebruikelijk tijdens het zomerijs geen publieksschaatsen. Echter kunnen de liefhebbers tijdens de Nationale Sportweek (9-17 september) wel kennismaken met de diverse ijssporten. SilverDome biedt haar thuis-verenigingen namelijk de mogelijkheid om in de Sportweek een clinic te organiseren ter promotie van de vereniging en hun ijssport. Meer informatie over deze Nationale Sportweek clinics is binnenkort te vinden op de website van SilverDome.

Kunstrijders die Patch Trainingsijs willen reserveren, klik hier