Wat komt er allemaal kijken bij de organisatie van een personeelsuitje?

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het organiseren van een gezellig personeelsuitje maar heb je nog geen idee hoe je dit precies aan wilt pakken? Daar kunnen wij je bij helpen. Personeelsuitjes zijn perfecte gelegenheden om je collega’s beter te leren kennen maar ook om te werken aan teambuilding. Het effect van een personeelsuitje hoort eigenlijk ook van toegevoegde waarde te zijn voor de hele organisatie. Wij nemen je mee in het organiseren van een uitstekend personeelsuitje, zodat jij precies weet wat je moet doen.

Uitnodigingen

De uitnodigingen voor het personeelsuitje verstuur je ruim op tijd, zodat iedereen ruimte kan maken in zijn of haar agenda. Wanneer je nog geen concrete details hebt kun je ook een save the date versturen, zodat iedereen wel in de gaten heeft wanneer het uitje plaatsvindt. Precieze tijden en de locatie kun je dan in de daadwerkelijke uitnodiging zetten. Denk ook goed na over wie je uitnodigt: alleen het personeel? Of worden er ook partners, kinderen of relaties uitgenodigd?

Budget

Zorg ervoor dat je een duidelijk budget hebt waarmee je kunt werken. Dit kan een persoonsgebonden budget of totaalbudget zijn. Aan de hand van het budget weet je op welke activiteiten je je kunt richten en hoe groot of klein het uitje wordt. Over dit budget kun je uiteraard onderhandelen met je leidinggevende, als je het uitje goed weet te koppelen aan de visie van het bedrijf en goed kunt onderbouwen waarom het waardevol is.

Activiteit uitzoeken

Zoek een aantal leuke activiteiten uit die allemaal variëren van elkaar maar die allemaal binnen het budget en andere randvoorwaarden passen. Vraag van ongeveer twee of drie activiteiten alle informatie op en bepaal dan, eventueel met behulp van een korte poll onder collega’s, welke activiteit het wordt. Het is altijd slim om je collega’s om hun mening te vragen, zo voelen zij zich niet gepasseerd. Op zoek naar een origineel personeelsuitje in Zoetermeer? Bij Silverdome bieden we de leukste activiteiten aan die geschikt zijn voor teambuilding, zoals het maken van een ijssculptuur, een curling clinic of Dolle Boules.

Organisatie van de dag zelf

Naast het uitzoeken van de activiteit is het ook belangrijk om na te denken over het vervoer – veel collega’s zullen wellicht een drankje willen nuttigen en dan is het niet handig als iedereen met de auto komt. Gezamenlijk vervoer is dan bijvoorbeeld handig. Ook is het goed om over optionele eetgelegenheden na te denken – zijn er duidelijke eetmomenten nodig en zo ja, waar kunnen deze plaatsvinden? Een dag voor vertrek kun je je mobiele nummer delen met collega’s voor het geval er vragen zijn. Zorg dat je zelf op tijd aanwezig bent om iedereen te kunnen ontvangen!

Ben je op zoek naar meer tips over het organiseren van een personeelsuitje of op zoek naar de juiste activiteiten? Wij helpen je graag! Neem dan vooral contact met ons op.