Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is al sinds 2004 een jaarlijks terugkerend evenement in Zoetermeer. Het is dé sportweek van het jaar waarin de sport in Nederland extra onder de aandacht wordt gebracht. Zo ook in de SilverDome. Diverse ‘thuisverenigingen’ organiseren een kennismakingsactiviteit tijdens de Nationale Sportweek.

Woensdag 13 september 14:45-15:45
Schaatsclinic met IJsvereniging Zoetermeer

IJsvereniging Zoetermeer (YVZ) is dé schaatsvereniging voor jong en oud, beginner en gevorderde, in de winter én zomer.

Op woensdag 13 september verzorgen zij een clinic op de ijshockeybaan. Inschrijven is niet nodig, deelnemers kunnen vrij inlopen. Wel dienen ze zelf schaatsen mee te nemen of te huren bij Oomssport.
Kijk voor meer informatie op www.yvz.nl

 

Woensdag 13 september 15:45-16:45
Clinic Kunstrijden met Stars on Ice

Stars on Ice is een kunstschaats academie die kinderen opleidt tot (top)sporters binnen het kunstschaatsen. Zij werken met een team van professionele coaches. Naast de schaatslessen bieden zij ook klassiek ballet, dans en off-ice trainingen aan afgestemd op het kunstschaatsen.

Op woensdag 13 september geven de Stars on Ice een clinic en demonstratie. Indien beschikbaar, mogen schaatsen bij de vereniging geleend worden. Het dragen van handschoenen is verplicht. Bij voorkeur aanmelden voor deelname via: starsonice@hotmail.nl. Deelname kan vanaf 2 jaar, voor kinderen tot 5 jaar adviseren wij het dragen van een helm.

Kijk voor meer informatie op www.staronice.org

Zaterdag 16 september 16:30-17:30
I
Jshockeyclinic met Zoetermeer Panters

IJshockey vereniging Zoetermeer Panters heeft en uur ijs op zaterdag 16 september 2017 van 16.30-17.30. In dit uur is iedereen vanaf de leeftijd van 5 jaar welkom om met de ijshockey sport kennis te maken. Je kan een uur lang op het ijs zelf oefenen, vragen stellen aan spelers en trainers en voelen hoe leuk het is om de snelste teamsport van de wereld te doen.

Het is wenselijk dat men een uur van te voren zich meld bij de kleedkamers zodat we iedereen (kosteloos) kunnen voorzien van beschermende kleding. Men kan eventueel bij Ooms sport ijshockey schaatsen huren.

Na deze kennismaking is er aansluitend om 18 uur een echte wedstrijd te zien van het eerste van de Zoetermeer Panters. Kom allemaal kijken en maak kennis met de snelste teamsport van de wereld!