Symposium

Het organiseren van een symposium brengt heel wat werk met zich mee. Er moet rekening gehouden worden met een tal aan facetten zoals beschikbare ruimte, de planning van het te organiseren symposium en de catering. SilverDome is uw facilitaire partner op alle vlakken.

De juiste locatie om een symposium te organiseren

Afhankelijk van het thema van uw symposium dient u rekening te houden met verschillende doelgroepen. Wetenschappelijke onderzoekers vanuit diverse takken zullen het symposium bezoeken en daarom dient de ruimte slim georganiseerd te worden. De enorme Arena van SilverDome is uitgerust met alle benodigde faciliteiten en biedt ruimte aan de bezoekers en gastsprekers op het symposium. Wilt u een symposium organiseren waarbij subdoelgroepen workshops of seminars kunnen volgen? De diverse evenementenlocaties binnen het SilverDome complex hebben ieder een unieke sfeer. Uiteraard is ook parkeergelegenheid een belangrijke factor wanneer u een symposium wilt organiseren. Daarom zijn er rondom ons multifunctionele complex maar liefst 700 gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

Een draaiboek voor de organisatie van een symposium

Voor het organiseren van een symposium is een strakke planning essentieel. Samen met onze eventmanagers maakt u een draaiboek zodat de organisatie van het symposium van A tot Z vast is gelegd. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende catering arrangementen, bijvoorbeeld koffie een thee bij aanvang van het symposium, een lunch met diverse belegde broodjes en zelfs diner. Een slim doordachte planning is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de gastsprekers allen aan het woord komen en er de benodigde pauze is tussen de presentaties. Ons ervaren team helpt u uw evenement organiseren.

Een geslaagd symposium organiseren met nieuwswaardige extra’s

De juiste doelgroep aanspreken is cruciaal als u een relevant en succesvol symposium organiseert. Niet alleen sprekers maar ook bezoekers uit relevante vakgebieden maken een wetenschappelijk congres groots en voor herhaling vatbaar. Een symposium organiseren wordt dan ook vaak gecombineerd met de lancering van spraakmakende onderzoeken, nieuwe methoden en vak gerelateerde productpresentaties. Hiervoor heeft SilverDome karakteristieke ruimten met technologische faciliteiten beschikbaar. En tussen de seminars, sprekers en productpresentaties door kunnen bezoekers aan het symposium zich opfrissen met een hapje en een drankje.

Op zoek naar een geschikte ruimte voor een receptie of jubileum? Bekijk hier dan alles over een zaal huren in Zoetermeer!

Ruud de B.: “Veel mogelijkheden als er een evenement is”

SilverDome helpt u met het organiseren van een geslaagd symposium

Al ver van tevoren begint u met de organisatie van een symposium. Het start met een vernieuwend idee, een concept voor een wetenschappelijk symposium, die u langzaam uitwerkt tot een haalbaar concept. De experts van SilverDome weten hoe de vork in de steel steekt als het gaat om evenementen en symposia organiseren. Dit voorkomt dat u het wiel zelf opnieuw hoeft uit te vinden als u een symposium wilt organiseren. Wij ondersteunen u op vlakken wanneer u dit wilt terwijl u zelf de touwtjes in handen houdt. Heeft u ideeën voor het organiseren van een symposium of bent u geïnteresseerd in onze locaties? Neem gerust contact met ons op.

Evenement organiseren?