Overige ijssporten

Ook voor overige ijssporten en speciale ijsverenigingen kun je in SilverDome terecht. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan verenigingen voor schoonrijden, stokschaatsen of bijvoorbeeld een schaatsvereniging speciaal voor 65-plussers.

Stokschaatsen

Eén van de verenigingen die actief is op onze baan is de vereniging waar wordt geschaatst met de stok. Deze schaatsdiscipline stamt uit vroeger tijden en is (zoals de naam al aangeeft) het schaatsen met een stok. Met zijn tweeën of zelfs met meerdere personen kan er dan aan zo’n stok geschaatst worden. Een zwakkere schaatser krijgt zo enige steun bij het rijden. Vroeger werd het aan de stok schaatsen ‘opleggen’ genoemd.

Schoonrijden

Schoonrijden (niet te verwarren met kunstrijden) is individueel of met een partner zwieren over het ijs. Steeds afwisselend aan de buitenkant of binnenkant van de schaats. Soms wordt bij het schoonrijden ook een stok gebruikt. Het is een van de oudste schaatsvormen van ons land. Soms gaan schoonrijders nu nog gekleed in originele klederdracht en er worden ook wedstrijden gehouden op het gebied van schoonrijden.

Schaatsen voor 65-plussers

Het is geen aparte schaatsdiscipline, maar betreft een groep mensen die over dezelfde kenmerken beschikken en graag met leeftijdgenoten het ijs betreden. We hebben het dan over de 65-plussers die een aparte ijsvereniging binnen SilverDome vormen.

Wil je je aanmelden bij één van deze verenigingen die actief zijn in SilverDome? Neem dan contact met ons op.

Zelf een ijsvereniging aanmelden

Heb je zelf een groepje enthousiastelingen en wil je een eigen ijsvereniging aanmelden bij ons? Geen enkel probleem. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Zo kun je bijvoorbeeld op een vast tijdstip in de week voor jouw vereniging het ijs afhuren. Op die momenten is het ijs niet beschikbaar voor schaatsers die niet tot jullie club of vereniging behoren.