Curling in SilverDome

Curling is sinds 1998 een officiële olympische wintersport. Mede daardoor heeft deze sport de afgelopen jaren heel wat aan populariteit gewonnen in Nederland. Het is een echte teamsport die in de basis wel wat weg heeft van sporten als petanque en bowls (koersbal). Alleen wordt er bij curling gespeeld op ijs waarbij we gebruik maken van hele zware stenen. De bedoeling is om de stenen over het ijs te laten glijden zodat deze dichter bij het midden van ‘het huis’ liggen dan de stenen van de tegenpartij. Met behulp van een bezem kun je als speler de baan van de steen verlengen en beïnvloeden door het ijs voor de steen met snelle poetsbewegingen te bewerken.

Curling op de enige curlingbaan van Nederland

SilverDome beschikt over de enige officiële curlingbaan van Nederland. In de maanden augustus tot en met maart wordt hier volop getraind en worden er verschillende competities en wedstrijden gehouden. In de meeste landen en ook elders in Nederland wordt curling meestal gespeeld op bestaande ijshockeybanen. Curling is niet alleen een gezelligheidssport, maar er wordt ook fanatiek gestreden tijdens allerlei toernooien en competities. Curling is een ijssport waarbij het vooral op precisie en controle aankomt. Het kan gespeeld worden door mensen van alle leeftijden. Om uiteindelijk op zeer hoog niveau te kunnen spelen heb je uiteraard jaren van intensieve training nodig.

Curing

Verschillende verenigingen voor curling in Zoetermeer

Wil je ook kennismaken met curling of zoek je een leuke, gezellige of competitieve vereniging waar je kunt curlen? Bij SilverDome heb je de keuze uit twee verschillende verenigingen. Zo is er Curlingclub PWA die cursussen voor alle leeftijden biedt en toernooien en clinics organiseert. Bij Curlingbaan Zoetermeer kun je ook terecht voor clinics op het gebied van curling (voor bedrijven, scholen of tijdens kinderfeestjes). Daarnaast is er ook een curlingschool aanwezig.

Meer weten over de mogelijkheden van curling bij SilverDome? Neem dan contact met ons op voor aanvullende informatie.