Familiedag organiseren? Dit zijn de leukste spellen en activiteiten voor alle leeftijden

Misschien wel de leukste dag van het jaar: de familiedag! In lang niet iedere familie is het standaard om met de hele groep bij elkaar te komen. Des te leuker het is wanneer je een jaarlijkse familiedag hebt waarbij iedereen welkom is! Vaak wordt de organisatie ieder jaar bij een ander gezin gelegd. Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor de planning en activiteiten? En moet jij dus de hele familiedag organiseren? Wij helpen je graag een handje en zetten de leukste spellen en activiteiten voor je op een rij.

Familiedag activiteiten en tips

Voordat we onze succesnummers voor activiteiten op een rij zetten, geven we je graag nog een aantal tips voor het organiseren van een familiedag. Kies bijvoorbeeld een centrale locatie die voor iedereen goed te bereiken is en zorg dat iedereen alle informatie tijdig ontvangt, zodat er vervoer geregeld kan worden. Houdt ook rekening met zowel het jongste als oudste familielid, het is namelijk wel de bedoeling dat iedereen mee kan doen. Een familiedag voor alle leeftijden organiseren kan nog wel eens een uitdaging blijken, maar gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Onze activiteiten, die geschikt zijn voor jong en oud, zullen jouw familiedag onvergetelijk maken.

1.      Workshop ijssculpturen

Wij durven te beweren dat er waarschijnlijk niemand in jouw familie is die dit al een keer gedaan heeft. Ga met elkaar dit creatieve avontuur aan en maak je eigen ijssculptuur! Wij geven een korte introductie, zodat je zelf zo snel mogelijk aan de slag kan gaan. En geen zorgen, wij zorgen voor al het gereedschap en hebben de handschoenen al klaarliggen. Koud kunstje toch… Of niet?

2.      Hét familiedag spel: de pubquiz

Test met deze familiedag activiteit de kennis van je hele familie op het gebied van sport, muziek, film, politiek, geschiedenis en nog véél meer tijdens onze gezellige pubquiz. Met de hele familie verzamelen jullie je in ons gezellige pubquiz café om te strijden om een prachtig bokaal. Wij zorgen voor de gezelligheid met muziek tussen de rondes en uiteraard een hapje en een drankje. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is het maken van de teams, wij doen de rest.

3.      Dolle (coole) Boules

Tijdens dit familiedag spel maken we er een dolle boel van in onze hippe pop-up Jeu de Boules bar, waar de hele familie kan genieten van een heerlijk potje Jeu de Boules, pingpong of een andere XL game. Voor de opa’s en oma’s in de familie roept het Jeu de Boules een lekker nostalgisch gevoel op, maar ook voor de jongste leden in de familie is Jeu de Boules weer helemaal terug van weggeweest. Gooi samen met je familie een balletje op in onze sfeervolle bar en geniet ondertussen van een lekker hapje en drankje.

Andere familiedag ideeën

Natuurlijk bieden we bij SilverDome nog veel meer opties als het gaat om leuke activiteiten en ideeën voor tijdens een familiedag. Ook zijn al onze familiedag spellen en activiteiten te combineren met een hapje en drankje in onze Sportsbar of in het Grand Café. Wil je je familiedag combineren met een lekker buffet of een lunch? Of zelfs op onze locatie in Zoetermeer een zaal afhuren? Wij informeren je graag over de mogelijkheden! Neem vooral contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.